bouquet

Ezek a legnépszerűbb esküvői tradíciók és babonák

csokordobas

 

 

 

 

 

 

 

 

A menyasszony családja állja a költségeket
Az évszázadokig tartó hagyomány modern korunkban megszűnni látszik, melyhez több tényező is vezetett. Részben az ifjú pár nem szeretné, ha beleszóljanak az esküvőjük megrendezésébe, részben pedig a szülők nem képesek az esküvőhöz szükséges pénzt előteremteni.

Kötelezettség érzése
Mély gyökerei vannak annak a tradíciónak is, hogy ha valaki meghívott az esküvőjére, mindenképpen vissza kell hívni őt a saját esküvődre is. A valóságban azt az embert kell csak meghívni, akit tényleg fontosnak tartasz és örülnél a jelenlétének!

Elfogadni egy felkérést, mert megkértek rá
Ha úgy érzed, nem lennél alkalmas egy esküvői pozíció betöltésére vagy csak nem szeretnéd elvállalni, inkább mondd meg és ne fogadd el reflexből a felkérést!

Pénz mint nászajándék
Korábban elképzelhetetlennek tartották, hogy pénzt adjanak ajándékba. Egyesek szerint napjainkban sem illik pénzt adni. Ám a tapasztalat mást mond! A pénz ugyanis talán a legpraktikusabb ajándék, amit csak kaphatunk az esküvőn. Felújíthatjuk belőle lakásunkat, vehetünk egy új autót, elmehetünk belőle egy általunk választott nászútra vagy egyszerűen kifizethetjük belőle az esküvő költségeit, ha saját erőnkből nem futotta volna rá!

A vőlegény nem láthatja a menyasszonyt a ruhájában
Inkább babona, mint tradíció. A csupasz valóság ugyanis az, hogy semmit nem változtat az életen, ha a vőlegény meglátja a menyasszonyt. Ami képes változtatni, az a vőlegény és menyasszony egymással szembeni viselkedése.

A szülők oldalán sétálni a szertartásra
Valójában egyéni döntés, hogy kit választasz kísérődnek, nincs előírva semmi!

Többszintű esküvői torta
Modern korunk hívta életre a többszintű esküvői tortákat, melyek drágábbak és nehezebben vághatók egyszintű hagyományos társaiknál.

Menyasszonyi csokor dobás
A hagyományok szerint az a hölgy fog leghamarabb férjhez menni, aki elkapja a menyasszonyi csokrot. Mindenki döntse el saját magában, mennyi igazságtartalma van ennek a hagyománynak. Ami biztos, hogy örömteli és emlékezetes pillanatokat lehet vele teremteni.

Blog